19 juni, 2016

Slot Waterweek met Singelswim

Supertrots zijn wij op onze collega's Dieuwertje, Ellen, Everhard, Maarten, Peter, Tamira en Wilma. 1677 euro hebben zij opgehaald voor het goede doel: onderzoek naar de spierziekte FSHD.

Singelswim in schoon water

Met het zwemmen in de singel komt een langgekoesterde wens uit: zwemmen in schoon Singelwater.

Tijdens de eerste Waterweek werd het symposium “Wakker op water” gehouden.  Deelnemers van het symposium spraken toen de wens uit: om de kwaliteit van het water in onze singels en grachten zo te verbeteren dat Utrechters er in kunnen zwemmen.

De waterkwaliteit  in de singels is de afgelopen jaren gelukkig sterk verbeterd.  Goed genoeg om aan het slot van de tweede Waterweek op 19 juni de plons te wagen voor het goede doel.

Schoon water is heel belangrijk voor alle Utrechters en voor onze stadsnatuur. Utrecht Natuurlijk is dan ook blij met de goede kwaliteit van het singelwater en hoopt dat de Utrechtse waterkwaliteit ook in de toekomst goed blijft.

Inzameldoel dubbel gehaald

Het zwemteam van Utrecht Natuurlijk had zich een inzameldoel van 500 euro gesteld. De steun was boven verwachting. Het team heeft maar liefst 1677 euro ingezameld. Dit bedrag komt ten goede aan onderzoek naar de spierziekte FSHD.

Slot Waterweek

Met de Singelswim sluiten wij een succesvolle Waterweek af.

 

 

Overig nieuws

22 april, 2017

Maatregelen vogelgriep opgeheven

Onze kippen en pauwen mogen weer naar buiten! Afgelopen woensdag 19 april heeft het ministerie bekend gemaakt dat nagenoeg alle maatregelen worden opgeheven. Lees verder
14 april, 2017

Inschrijving Fête de la Nature geopend

21 mei vieren we de natuur op Castellum Hoge Woerd met Fête de la Nature! Doe mee met een workshop in voorbereiding van de uitbundige lunch en geniet van theater en zang! Lees verder
7 april, 2017

Win met water in de Waterweek!

Van zondag 11 t/m zondag 18 juni is het Waterweek in Utrecht. We nodigen je uit om wateractiviteiten te beleven en te fotograferen. Zend je mooiste foto in voor onze Waterweekfotowedstrijd! Lees verder
28 maart, 2017

22 april: Dag van de Aarde op Steede Hoge Woerd

Wat maakt de aarde zo bijzonder? Gaan we door met leven en consumeren zoals de afgelopen decennia? Op 22 april staat de aarde centraal op Steede Hoge Woerd tijdens de Dag van de Aarde . Beleef grappige en verrassende activiteiten rondom duurzaamheid.
Lees verder